Klima Ekovatı Kalkış Yapmıyor Termik Attırıyor

Klima Ekovatı Kalkış Yapmıyor Termik Attırıyor

 

  Klimalarda her elektronik cihazda olduğu gibi zaman zaman arızalanabilmekte ve klima ekovatı veya motor kalkış yapmıyor termik attırıyor arızası da zaman içerisinde karşılaşılabilen problemler arasında yer almaktadır.

 

  Klima ekovatı kalkış yapmıyor termik attırıyor ise daimi ya da ilk kalkınma kondansatörleri arızalı olabilir ve kondansatörler kontrol edilmelidir. Şayet kondansatörlerde arıza tespit edilir ise değiştirilmesi gereklidir.

Ayrıca röle arızası da bu soruna sebep olabileceğinden dolayı röle konrol edilerek, arıza teslim edilmesi durumunda değiştirilmelidir.

Şebeke geriliminin yüz seksek volttan düşük olması durumunda yine bu arıza ile karşılaşabileceğinden şebeke gerilimi kontrol edilmelidir.

 

  Sisteme fazla gaz verilmiş olması halinde bu sorunla karşılaşılabileceğinden dolayı sistemde fazla gaz var ise fazlalık boşaltılmalıdır.

Aynı zamanda klima ekovatı kalkış yapmıyor termik attırıyor ise ekovat arızalı olabilir ve sargı uçları kontrol edilerek, arıza tespit edilir ise değiştirilerek, sisteme gaz verilir.

Yine bu soruna gaz dengeleme zamanı dolmamış olması sebep olabilir ve gaz dengeleme zamanı dolana kadar ekovatın enerjisi kesilir ve ardından enerji verilerek çalışıp çalışmadığına bakılmalıdır.

Bu tür bir arıza durumunda müdahale etmesi gereken kişilerin konunun uzmanı kişiler olması gerektiği için firmamız ile iletişime geçmeniz önerilmektedir.

 

Servis Hizmetini Sunduğumuz Cihazlar

SERVİSİ ARA