Klimanın Fan Motoru Çalışıyor Ne Soğutuyor Ne De Isıtıyor

Klimanın Fan Motoru Çalışıyor Ne Soğutuyor Ne De Isıtıyor

 

  Evlerimizde ve işyerlemizde sıkça kullanmak olduğumuz klimalar, zaman zaman arızalanabilir ve kullanıcılar tarafından neler yapılabileceği araştırılır ki klimanın fan motoru çalışıyor ne soğutuyor ne de ısıtıyor gibi bir sorunla da karşı karşıya kalabilirsiniz.

 

  Klimanın fan motoru çalışıyor ne soğutuyor ne de ısıtıyor türünde bir sorun ile karşı karşıya iseniz eğer firmamız ile iletişime geçerek, servis desteği istemelisiniz.

Çünkü bu arıza durumu ile karşılaştıysanız termostat arızalı olabileceği gibi termosta bağlantısı da yanlış olabilir.

Şayet termostat arızalı ise yenisi ile değiştirilmelidir veya yanlış bağlantı mevcut ise düzeltilmelidir.

Ayrıca ekovat termiği arızalı olabileceğinden dolayı ekovat termiği kontrol edilmelidir.

Şayet akım geçmiyor ise termik yenisi ile değiştirilmelidir.

 

  Ekovat termiğinin yanı sıra ekovat rölesi de arızalı olabileceği için röle kontrol edilmeli ve akım geçmiyor ya da kontaklar yapışmış ise röle değiştirilmelidir.

Ayrıca ekovat daimi ya da ilk kalkında kondansatörü de arızalı olması halinde bu sorun ile karşılaşabilirsiniz ve kalkınma ile daimi kondansatörü kontrol edilerek, arıza durumunda değiştirilmelidir.

Aynı zamanda bu soruna ekovat arızası da sebep olabileceği için ekovat sargı uçları kontrol edilir ve arıza tespit edilir ise değiştirilir.

Bu tür bir soruna müdahale etmesi gereken siz olmadığınız için bu sorun ile karşılaşmanız halinde firmamız ile iletişime geçmeniz önerilmektedir.

 

Servis Hizmetini Sunduğumuz Cihazlar

SERVİSİ ARA