Kombide Gaz Valfi Nedir? Kombide Gaz Valfi Arızası Kesin Çözümü

Kombide Gaz Valfi Nedir?

 

Ateşleme trafosu, brülördeki çakmaklara akım gönderdiği zaman aynı anda ana karttan da gaz valfine akım gider ve gaz valfi açılarak gazın brülöre gitmesi sağlanır.

 

Yanma işlemine ara verildiğinde de tekrar ana karttan aldığı akımla gaz geçişini kapatır. Yani ihtiyaca göre çalışan, ana kartın kumanda ettiği otomatik bir gaz vanasıdır.

 

Üzerinde modülasyon adlı bir parça vardır. Bu parça, eşanjördeki ısı sensörleriyle irtibatlı olup ihtiyaca göre brülöre gidecek olan gazı arttırır veya kısar.

 

Bunun için modülasyon ayarı, kombi verimi ve tasarruflu yakması açısından çok önemlidir. Kombi içindeki bu gaz valfi, gaz armatörü veya gaz grubu isimleriyle de geçer. Şayet kombi ateşleme yapmıyor ise veya brülörde alev görünmüyor ise gaz valfi arızalanmış olabilir.

 

Sık çalıştığı için zamanla bobiniyanabilmektedir. Bobinin yanmaya başladığını ses çıkartarak çalıştığından anlayabiliriz.

 

Tamamen yanınca da gaz valfi durur ve gaz arzını keser. Bazen kalorifer devresi çalışır ama sıcak su konumunda kombi çalışmaz. Bunun da sebebi gaz valfi olabilir.

 

Sebep ne olursa olsun gaz valfinin arızasında, kesinlikle tamir etme yoluna gidilmez ve ancak teknik servis tarafından değiştirilir. Çünkü gaz valfindeki olası bir sızıntı belki de gaz sıkışmasına ve patlamalara yol açabilir.

 

Servis Hizmetini Sunduğumuz Cihazlar

SERVİSİ ARA