Fırın Çalışıyor Ama Isıtmıyor

Fırın Çalışıyor Ama Isıtmıyor

  Evlerimizde vazgeçilmez yardımcılarımızdan biri olan fırınlarımızda fırın çalışıyor ama ısıtmıyor gibi bir takım arızalar zaman içerisinde meydana gelebilmekte ve yapacağınız bir kaç basit kontrolün ardından fırınınızda olabilecek arızayı gidermek amacıyla firmamız ile iletişime geçilmelidir.

 

  Fırın çalışıyor ama ısıtmıyor ise fırın ısıtıcı kumanda düğmesi ile sıcaklık ayarı yapılmamış olabileceği için fırın ısıtıcı kumanda düğmesi kontrol edilmelidir.

 

Fırınınızın çalışıp ısıtmaması sorunu yaşandığındığında en sık karşılaşılan durum komülatör arızası olup, bir diğer ihtimal ise rezistans arızasıdır.

 

Çünkü turbo fırın içerisinde bulunan rezistansın arızalanması durumunda fırın ısıtmayacaktır ve bu durumda da fırının içerisinde bulunan yiyeceklerde pişmeyecektir.

 

  Şayet mikrodalga fırınınızın ısıtmama sorunu rezistans arızası ile ilgili ise bozulan rezistansın yenisi ile değiştirilmesi sayesinde sorun çözüme kavuşturulabilir.

 

Ayrıca fırınınızın fan motorunun bozulması halinde ise fırının iç kısmı bir miktar ısınsa da fırın, istenilen ısı derecesine ulaşamayacaktır.

 

Bu durumun nedeni ise fan motorunun rezistansın vermekte olduğu ısıyı eşit bir şekilde devir daim edememesinden ve dağılamamasından kaynaklanmaktadır.

 

Bu sorun durumunda ise arızalı olan fan motorunun yenisi ile değiştirilmesi sonucu sorun giderilebilir.

 

Servis Hizmetini Sunduğumuz Cihazlar

SERVİSİ ARA