Emniyet Ventili Montaj, İşletme ve Bakımı

Emniyet Ventili Montaj, İşletme ve Bakımı

 

  Belirli bir basınca ve farklı akışkanlara göre dizayn edilmiş olan sistemlerin bütün olumsuz durumlara karşı korumaya alınabilmesi adına dizayn basıncı belirli bir değer üzerine çıkması durumunda akışkanın kontrollü bir bicinde tahliye edilmesini sağlayan vanalara emniyet ventili adı verilmektedir. Basınçlı kaplar ile ilgili alınması gerekli olan emniyet kuralları içerisinde basınçlı kap, çoğunlukla iki adet emniyet ventili ile teçhiz edilmektedir.

 

Emniyet Ventili Görevleri,

 

  Sistem basıncının, ventilin ayar edilmiş olduğu basınç değerinin üzerine çıkması durumunda belirli bir miktarda gaz, sıvı ya da buharı tahliye eder ve bu sayede ise emniyet altında tutulmak istenen basınç sistemini, izin verilmeyen basınç yükselmelerine karşı korumaktadır.

 

  Emniyet ventilinin nakliyesi, depolaması ve montajı özenli bir şekilde yapılmalı ve ventilin montajına kadar toz ve yabancı maddelerden korunmalıdır. Emniyet ventilinin çıkış borusu en kısa yoldan atmosfere açılması gerekmekte ve emniyet ventili ile basınçlı kap arasına herhangi bir vana konulmaması gerekmektedir.

 

Servis Hizmetini Sunduğumuz Cihazlar

SERVİSİ ARA